A módszer Vojty: javallatok, ellenjavallatok

0
241

A módszer Vojty: javallatok, ellenjavallatok Vojty módszer, főleg a gyermekek használják, mert a mozgássérült gyermek-rehabilitáció első életévben. hozza a legjobb eredményt. Aszimmetria a test helyzetét, kręcz nyak, bénulás, hydrocephalus, bénulás, vagy a betegségek ośrodkowej koordinációs az idegrendszer, csak néhány jel a gyakorlat szerint a módszer Vojty.

A módszer Vojty (edzés módszer Vojty) vette a nevét, a nevét egy cseh neurológus gyermekek Vaclav Vojty. Néhány év után a monitoring-motoros fejlődés az újszülöttek, csecsemők, ő arra a következtetésre jutott, hogy még a kisebb kárt az idegrendszer vezethet megsértése izomfeszülés, ez viszont ahhoz vezet, hogy utrwalaniem magukat kóros mozgás mintákat. Professzor Vojta, amikor a dolgozó fiatal beteg szenved görcsös bénulás észre, hogy gátolja az adott testrész okoz reflex motor egy másik része a test. Ennek eredményeként a rendszeres gyakorlatok a fiatal betegek agyi bénulás idővel válhat, majd elkezdtem sétálni. Alapján saját sok éves tapasztalattal Vaclav Vojta kifejlesztett egy módszert, ami abban nyilvánul meg, a stimuláció, a Központi idegrendszer, mely serkenti a fejlődés, a mozgást, a helyes megakadályozza, hogy az immun folyamatok motor fejlesztés.

A módszer Vojty: a rehabilitációs folyamat

Professzor Vojta rámutatott, hogy néhány funkció, a viselkedés, a gyermekek még az újszülött időszak, amely figyelmeztető szülők, mert jelzik, hogy a nem megfelelő működésének a perifériás idegrendszer. Ezek közé tartozik, különösen, prężenie lábak, az aszimmetrikus helyzetben a test, hogyA módszer Vojty: a rehabilitációs folyamat túlzottan, akaratlanul válik a jobbra vagy balra nienawiązywanie a szemkontaktust, eltérés a fejét vissza prężenie a testét, szorította piąstek a hüvelykujj be a tenyerében, remegett a lába vagy a keze, túl kevés az izomtónus. A korai diagnózis lehetővé teszi, hogy a start rehabilitációs gyorsan, ami miatt van egy esélyt, hogy megakadályozzák a súlyosabb szívbetegségek, a motor fejlesztés.

Edzés módszer Vojty vezethet, csak egy szakember, aki képzett ezen a területen rendelkezik a megfelelő engedélyekkel. Először úgy néz ki, hogy a gyermek kárt okoz a különböző részein a testét, majd figyeli a reakciót. Akkor választja ki a legoptimálisabb módszer a stimuláció, igényei, valamint a gyermek életkora. A 2-3 hónapos csecsemő a gyakorlatban néhány perc 7-8 hónap, még egy pár percig. A terapeuta is azt tanítja, hogy a kezelés egy gyermek a szülők, mert a gyakorlat, legalább a kezdeti időszakban is kell végezni otthon. Néha a szülők aggódni, hogy a gyermekek sírnak, hogy a rehabilitáció alatt, mert ez a módszer Vojty fájdalommentes. Ösztönzése, azonban a motor folyamatok frusztráló tud lenni a baba, tehát nagyon fontos szerepe van a szülők, akik edzés közben, hogy támogatnia kell a gyermek, ott lenni, hogy megnyugtassa őket.

A Módszer Vojty.

A Módszer Vojty.Ellenjavallat a módszer használatát Vojty minden típusú fertőzések, átadva a láz (38 fok feletti hőmérséklet), hányás, hasmenés, vagy akut gyulladásos folyamatok. Azt is meg kell elvégezni a gyakorlatokat, abban az esetben, ha az Általános gyengeség, a gyermek, mint például által okozott oltás. A felnőttek ellenjavallatok közé betegség, a rák, a terhesség, a problémákat, a keringési rendszer, vagy légzési elégtelenség.

A módszer Vojty használt rehabilitáció a gyermekek spina bifida, down-szindróma, plexus brachialis sérülés történt a szülés során, amikor przepuklinie oponowo rost, csípő dysplasia, veleszületett miopatiach, amely tartalmazza a csoport a betegségek kapcsolódó veszteséget az izom. Rehabilitációs módszer Vojty gyakran végzett, a csecsemők, a kisgyermekek, de lehet, hogy pozitív eredmények kezelésére felnőtt betegek esetén. Ebben az esetben az a célja, hogy helyreállítsa a megfelelő gépjármű-mintákat, amelyek elvesztek eredményeként, például betegség.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here