Lucuma – tulajdonságok, tápérték, alkalmazás

0
243

Lucuma - tulajdonságok, tápérték, alkalmazásLucuma az Peru nemzeti gyümölcs úgynevezett “arany az Inkák”. Évszázadokon keresztül használták, őshonos Dél-Amerikában, mint az élelmiszer, mint egy gyógyszer. Lucumy por az egészséges édesítőszer, amely β-karotin, Niacin, kálium, kalcium, s mint ilyen, az elején érkezik a boltokban, mint az egészséges.

Mi lucuma?

Lucumy gyümölcs (Pouteria lucuma) Dél-Amerikában, valamint nő a hegyvidéki területeken a trópusi, illetve szubtrópusi éghajlaton. Ott Lucuma, Peru, Chile, Ecuador, Kolumbia, valamint a Vietnami-Laoszi. Ez az örökzöld fa ad évben gyümölcs, ovális, hosszúkás, hegyes, vékony barnás-zöld bőr. Cellulóz lucumy kemény, gyakran szálas, halvány sárga színű, nagyon édes. Érett gyümölcs leesik a földre, de azonnal nem ehető. Meg kell tárolni őket néhány napig sötét helyen, amíg puha. Lucuma egy nagyon népszerű a helyiek a területeken a természetes előfordulása. Csak gyümölcsöt lehet enni nyersen. Export szárított por alakban, mivel nehéz a közlekedés, elkezdenek vándorolni egy rövid idő után futamideje gyorsan szünet.Mi lucuma?
Lucuma az úgynevezett “arany az Inkák”, a korábbi korábban a fő étel a lakosság a Perui Andokban, régészeti tanulmányok kimutatták, hogy a nagy szimbolikus érték. A régi időkben volt egy szimbólum, a teremtés, termékenység. Jelenleg a gyümölcsök szolgálnak fel fogadások, Peruban, a legnépszerűbb a fagyit ízesített lucumy. A gyümölcs szinte ismeretlen kívül a természetes elterjedési a jelenség, de fokozatosan kezdenek megjelenni a boltokban por formájában Perui superfood. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy lucuma-inkább egy egészségesebb alternatíva a cukor, mint superowoc egy különösen magas lehetséges, ha az antioxidánsok gazdag forrása a vitaminoknak, ásványi anyagokat.

Tulajdonságok táplálkozási értéke gyümölcsök lucumyTulajdonságok táplálkozási értéke gyümölcsök lucumy

Gyümölcs lucumy nagyon édes. Az íze van leírva, mint egy kombináció, aromák, juhar szirup, karamell, édes burgonya, a szag közel érett körte. Cellulóz lucumy nem hasonlít a tipikus, szaftos hús, a gyümölcs. Száraz, hasonló szerkezetű, hogy főtt kemény tojás sárgája. Por lucumy termelt, közvetlenül a szárított gyümölcsöt használni, mint egy természetes édesítőszer. Mert az alacsony glikémiás index (GI=5) ajánlott, akik problémái vannak a gazdaság węglowodanową, chorującym diabétesz, mert a vet fel élesen a glükóz a vérben.
Gyümölcs lucumy jellemzi nagy mennyiségű élelmi rost, β-karotin, a B3-vitamin (Niacin), kálium, kalcium. Azt is mutatják, magas antioxidáns aktivitás jelenléte miatt a fenolos vegyületek, katechinek, epikatechin, de a potenciális antioxidáns kevesebb, mint a lengyel, a bogyók, vagy a népszerű acai gyümölcs. Lucuma, mint a banán, skrobiowym a gyümölcs, amelynek kézhezvételét követően a hosszú tartósított a jóllakottság érzését. Ellentétben a legtöbb gyümölcs nem, mert az inzulin spike, az éhség után 1-2 órával étkezés után. Por lucumy sokkal kevesebb is makacs smink más édesítőszerek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here