Szívátültetés – jelzések. Hány él után egy szívátültetés?

0
326

Szívátültetés - jelzések. Hány él után egy szívátültetés?Szívátültetés (szív-transzplantáció) egy sebészeti beavatkozást végezni a betegek súlyos, visszafordíthatatlan betegség, szív, ki volt merülve az összes alternatív kezelési lehetőségek. Milyen jelei vannak a szívátültetés? Hány él után egy szívátültetés?

Szívátültetés olyan betegeknél alkalmazzák, akik fejlett visszafordíthatatlan, súlyos szívizom károsodás, valamint a hagyományos módszerek konzervatív kezelés vagy műtéti eljárás nem hozott javulást. A cél a szívátültetés nem csak az élet meghosszabbítása, hanem egészségi állapotának javítása, a beteg.

Jelenleg Lengyelországban is jól teljesít. 100 szívátültetés egy évben, míg az usa-ban jó. 2200. 2016-ban 101 átültetett szív, a váró betegek listája a szívátültetés néhány hónap – január: 352, február: 368, Március: 360, 364 ÁPRILIS, május: 373, június: 372, július: 385, augusztus: 385, szeptember: 385, Oct: 389, Nov: 391 Fogyasszunk: 388.1

Szívátültetés – javallatok szívátültetésSzívátültetés - javallatok szívátültetés

A szív-transzplantált beteg vár Lengyelországban átlagosan 2-3 év.
instabil ischaemiás szívbetegség lehetősége nélkül bypass műtét
visszatérő ritmuszavarok – kamrafibrilláció/ kamrai tachycardia
kardiogén sokk igénylő intenzív vér-forgalomba gyógyszer (a bejelentés a amine katecholowych) és/vagy a használat mechanikus szív támogatás (kontrapulsacja wewnątrzaortalna, erősítő egyszeri vagy obukomorowe)
visszatérő, súlyos kamra ellenáll a standard terápia, beleértve a vezető gyakori kibocsátások kardiowertera/defibrillátor (“vihar”)

Az első eljárás által végzett Christian Barnard Nethling 3.12.1967. Lengyelországban az első művelet a szívátültetés-ben készült egy Hajó 4.01.1969 csapat prof Ian Molla, azonban sikertelenül végződött. Egy áttörést a 80-es években. XX. November 5-én, 1985. az első sikeres szívátültetés a Lengyelország által végzett, majd feje zabrzańskiego Regionális Központ Kardiológiai Zbigniew Religa, egyetemi docens. Bár a hajátültetés sikeres volt, a 62 éves beteg halt meg, két hónappal később a szepszis. Következetesen a következő hónapokban a csapat Professzor Üzleti készült további 4 transplantacje szív. A legtöbb boldog 4. őket. A beteg után 4 hetes kórházi tartózkodás engedtek haza, jó állapotban. Sziléziai Központja a Szív-Betegségek Zabrze jelenleg az egyik fő központja Lengyelország szív.

Szívátültetés ellenjavallatok

visszafordíthatatlan pulmonalis hypertoniaSzívátültetés ellenjavallatok
velejáró, illetve más, komplex betegségek jelentősen befolyásolja a várható élettartamot
életkor >70 év (Világ), >65 év (Lengyelország)
speciális tüdőbetegség tartott a megsértése szellőzés
Jelentős ellenjavallat a szívátültetés egy súlyos, visszafordíthatatlan pulmonalis hypertonia.
visszafordíthatatlan veseelégtelenség
visszafordíthatatlan májelégtelenség
aktív peptikus fekély a gyomor (gyógyítani)
diverticulosis, a bél egyidejű gyulladása (gyógyítani)
inzulin-dependens cukorbetegség szövődmények narządowymi
aktív fertőzés (ideiglenes ellenjavallatok)
betegség, rák a sejtek aktív vagy tünetmentes hossza attól függően, hogy milyen típusú rák
súlyos elhízás-BMI >30
csontritkulás előrehaladott stádiumú
mentális zavarok, az együttműködés hiánya, orvosi
a visszaélés, a toxikus anyagok, alkohol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here